Wednesday 5 September 2012

Fermalls de flors / Blumenbroschen

REPTE 3: Vaig fer un fermall amb flor de feltre per a una amiga i va agradar molt. Volia fer-ne altres per a altres amigues, però no podia fer el mateix disseny...

Per a buscar noves idees simplement vaig posar al Google Images  la paraula "flor" o "flor feltre" en diferents idiomes i van sortirn multitud d'idees. Llavors només cal tenir al cap la persona a qui va dirigit i escollir la flor que més li escau. Aquí teniu algunes fotos de diferents dissenys que finalment he fet. 
El gran avantatge del feltre per a aquest tipus de projecte és que no cal repassar les vores perquè mai es defila, llavors es pot tallar i retallar a gust de cadascú. En algun cas també he fet servir un botó.

Sobre les tècniques, hi ha de tot.  La majoria són bàsicament de retallar les fulles i llavors superposar-les. Però hi ha dues que m'agradaria destacar:
  • Una que em va agradar molt és per a la flor vermella de la dreta, per la qual vaig trobar les instruccions en aquest web. És una mica semblant a la papiroflèxia i és divertit de fer.
  • El clavell també és sorprenent com de ràpid es fa si es compara amb el resultat. Em vaig basar en aquest tutorial, però jo no he fet servir res de cola i s'aguanta perfectament.

Per la part de darrera, és una tanca especial que es pot aconseguir en les botigues de material per a bijuteria (aquí a Barcelona les solen portar xinesos), i són molt barates. Normalment una bossa de 20 pot costar menys d'un euro. Ja tenen els forats fets per a cosir, i per tant només cal agafar algun fil pacífic i cosir-ho a la flor.

HERAUSFORDERUNG 3: Ich hatte einer Freundin eine handgemachte Filzblumenbrosche geschenkt und sie hat ihr gefallen. Ich wollte noch weitere machen aber nicht mit dem gleichen Design...

Um Ideen zu sammeln, habe ich einfach in Google Images die Begriffe "Blume" und "Filz"  in mehreren Sprachen eingegeben,. Dann habe ich an die Person gedacht um das passende Modell auszussuchen.  



Der Stoff ist Filz, weil ich finde, dass er sich  besonders gut für kleine Projekte eignet. Der grösste Vorteil ist, dass er nicht ausfranst und man den Rand deswegen  nicht vernähen muss. Ein paar mal habe ich auch Knöpfe benützt.

Man kann verschiedenste Techniken verwenden, je nachdem, welches Modell man ausgesucht hat. Meistens muss man einfach die Blätter zuschneiden, übereinanderlegen und dann zusammennähen. Es gibt zwei Techniken, die ich besonders lustig gefunden habe: die der roten Blume und die in der Nelke in den Bildern oben (die Tutorials sind auf Spanisch aber mit vielen Fotos).

Auf der Rückseite haben diese Broschen eine Sicherheitsnadel, wie im Bild oben.

Viel Spaß!

No comments:

Post a Comment